Junior tollaslabda versenysorozat indult Békéscsabán

Újra ütötték a gyerekek a tollaslabdát Békéscsabán szeptember derekán, amelyre ezúttal a Pesti Sport Junior Utánpótlás Tollaslabda Versenysorozat első fordulója adott lehetőséget a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium tornatermében.

A József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület tollaslabda szakosztálya által rendezett  versenyen 6 korcsoportban 28 gyermek mérte össze tudását, ahol kiélezett egyéni mérkőzéseket játszottak egymással az ifjoncok.

pesti sport junior_2018_09_22_02.jpg

Mitykó László a JALTE tollaslabda szakosztályának vezetője elmondta, hogy a versenysorozat egyik fő célja a Békés megyei utánpótlás korú tollaslabdázók számára egy szervezett versenysorozatot biztosítani, ahol a gyermekek összemérhetik játéktudásukat, illetve kezdeti versenyrutint szerezhetnek. A szeptember 22-én megtartott versenyen bemutatkoztak a JALTE utánpótlás játékosai is, akik kifejezetten jó játékkal álltak helyt korosztályaikban és sokan közülük szépen csillogó éremmel térhettek haza.

pesti sport junior_2018_09_22_03.jpg

A szakosztályvezető hozzátette, elengedhetetlenül fontos a Békéscsabai tollaslabda élet fenntartásához a gyerekek képzése, fejlesztése, amely amellett, hogy garantálja a szakosztály folyamatos fejlődését, egyre szebb versenyeredményekkel fémjelezheti az utánpótlás-nevelésbe fektetett munkát. A versenysorozat mindemellett ugyancsak lényeges szempontként serkenti ennek a nagy mozgékonyságot és jó állóképességet kívánó olimpiai sportágnak az országos vérkeringését, amely az utóbbi években mind nagyobb lendületet vett a verseny és a szabadidős kategóriákban egyaránt.

A Pesti Sport Junior Utánpótlás Tollaslabda Versenysorozat decemberben 16-án folytatódik a második fordulóval, amely szintén nyílt verseny, előzetesen jelentkezni nem szükséges, a részvétel helyszíni nevezés mellett lehetséges.

A versenysorozattal kapcsolatos részletes információk ITT érhetőek el.

Pesti Sport Junior Utánpótlás Tollaslabda Versenysorozat I. forduló eredmények:

I. korcsoport - fiú
1. Tószögi György
2. Giricz Levente
I. korcsoport - lány
1. Balog Kisó
II. korcsoport - fiú
1. Gombos Barnabás
2. Mladonyiczki Botond
3. Csongrádi Marcell
II. korcsoport - lány
1. Zöld Petra
2. Popa Réka
3. Mladonyiczki Boglárka
4. Csukás Réka
III. korcsoport - fiú
1. Tószögi Olivér
2. Kozma Balázs
3. Nagy Álmos Árpád
4. Horváth Sebestyén
III. korcsoport - lány
1. Kozma Orsolya
2. Hankó Petra
3. Smucz Panna
V. korcsoport - fiú
1. Gulyás Péter
2. Bonyhádi Péter
3. Ottlakán Áron
4. Varga Márk Dániel

pesti sport junior_2018_09_22_01.jpg

pesti sport junior_2018_09_22_04.jpg

pesti sport junior_2018_09_22_05.jpg

pesti sport junior_2018_09_22_06.jpg

pesti sport junior_2018_09_22_07.jpg

pesti sport junior_2018_09_22_08.jpg