Először rendezett OB III. tollaslabda csapatversenyt a JALTE

Október 14-én Békéscsaba adott otthont a Magyar Tollaslabda Szövetség által kiírt OB III. tollaslabda csapatverseny  keleti régiója számára lebonyolított csoportviadal első fordulójának, ahol négy csapat mérte össze tudását a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium Tornatermében.

obcsapat_2018 oktober_01.jpg

A sporteseményre vendégként Budapestről két csapat, a Talentum TSE és a Trollas SE, a Nyírségből pedig egy csapat, a Nyíregyházi VTSE érkezett, akiket házigazdagént a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület tollaslabda szakosztálya fogadott. A mintegy 50 igazolt versenyző, férfi és női egyéniben, férfi és női párosban, illetve vegyes párosban ütötte a toll-labdákat, kiélezett, jó mérkőzéseket játszva.

obcsapat_2018 oktober_02.jpg

obcsapat_2018 oktober_03.jpg

obcsapat_2018 oktober_04.jpg

A OB III. versenyre számos szurkoló és kísérő kilátogatott, köztük voltak a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület tollaslabda szakosztálynak utánpótlás játékosai is, akik közül sokan bizonyára tehetséges játékosként fogják továbbvinni a tollaslabda-sportéletet Békéscsabán. A csoportviadal második köre januárban kerül majd megrendezésre, úgyszintén a JALTE tollasozók házigazda szerepében.

A József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület tollaslabda szakosztályának vezetője Mitykó László elmondta,hogy a szakosztály életében ez az esemény egy fontos  fordulópont volt, mivel Békéscsaba még nem rendezett az MTLSZ által kiírt országos bajnokságban versenyt, és így a térség bekerült a hazai tollaslabda élet versenysporti vérkeringésébe. A szakosztályvezető hozzátette, még ebben az évben, december közepén  junior utánpótlás versenyre is sor kerül, 2019. évben pedig területi diákolimpia rendezésének joga kerül megpályázásra.

Fotóalbum: face banner.png

obcsapat_2018 oktober_05.jpg

obcsapat_2018 oktober_06.jpg

obcsapat_2018 oktober_07.jpg