A-kategóriás ezüstök csillantak a Ludovika Kupán

A járvány miatti hosszú szünet után 2021. október 9-én kerülhetett újra megrendezésre Budapesten a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus tornacsarnokában a korábbról már hagyományosnak mondható „Zrínyis” A-kategóriás országos utánpótlás tollaslabda verseny.

A Ludovika Kupa néven, U13-as és U17-es korosztályban megrendezett eseményre a Körös Tollaslabda Sportegyesület három játékosa utazott el. Az U13-sok mezőnyében Giricz Levente egyéniben bronzérmet szerzett, míg Tószögi Györggyel, játékostársakként egészen a döntőig meneteltek, ahol alulmaradtak a jobb összhangban játszó ellenfeleikkel szemben. Az fiúk nyakába természetesen így is büszke főhajtással kerültek az ezüstérmek.

Az U17-es top kategória szépségeivel és nehézségeivel csak nem rég ismerkedő – egyéniben, párosban és vegyes párosban is induló – Kozma Orsolya derekasan megállta helyét a „nagyok” között, hiszen Pinke Annával (Seregélyesi Pelikán DSE) parádés játékot bemutatva kerültek a döntőbe, esélyesebbnek vélt ellenfeleket győzve le. A fináléban ugyan alulmaradtak, de teljesítményükhöz hozzá kell tenni, hogy bár a két lány először játszott együtt, mégis olyan felszabadult, egymásra hangolt, energiától lüktető játékot produkáltak, amelyért szurkolóként is parázs érzés volt izgulni. A nyakukba kerülő, második helyért járó érmek csillanásában így nem csupán a versenyeredmény dicsősége, hanem az összerezgés megfejthetetlen csodája is tükröződött.

badminton.hu