Junior és szenior sikerekkel zárta az évet a békéscsabai tollaslabda sport

Igencsak mozgalmas versenyidőszakkal búcsúztatta az esztendőt a békéscsabai Körös Tollaslabda Sportegyesület. Október-november hónapokban az utánpótlás- és a szenior korosztályt egyaránt érintő hazai, illetve nemzetközi versenyeken mérettette meg magát a KTSE versenygárdája, az elért eredmények pedig méltó lezárását adták ennek a járvánnyal súlyosan vegzált, sportsikerekben mégis bővelkedő 2021-es évnek.

Október 29-31. között a Horvátországban (Opatija) megrendezésre kerülő Adria Nemzetközi Ifjúsági Bajnokságon folytatta nemzetközi szereplését a klub két U13-as versenyzője, Giricz Levente és Tószögi György, akik párosban bronzéremmel, illetve Tószögi György egyéni bronzéremmel tért haza. A fiúk a 10 ország csaknem 200 játékosát tömörítő nemzetközi arénában ismét értékes versenytapasztalatokat szereztek, ahol a pályán a Magyar Tollaslabda Szövetség U13-as válogatott edzői, Horváth Attila és Bartha Enikő, illetve Joó Melinda segítették őket.

Az évet lezáró versenyek a szeniorokat is lázba hozták. November 13-án végre ismét megrendezésre kerülhetett a Szenior Tollaslabda Bajnokság, amelynek a ceglédi Living Sport Tollaslabda Csarnok adott otthont. Az utóbbi versenyévek legnagyobb korosztálypluszos játékosállományát megmozgató eseményre a KTSE több sportolója is nevezett (Fodré Viktória, Klenk Gyula, Petrovszki Tamás, Tószögi György, Zelenyánszki Miklós, Zöld Imre), vállalva ennek a pályakörülmények között ugyancsak embert próbáló sportnak minden kihívását. A csabai szeniorok derekas küzdelmei OB érmeket is hoztak: Petrovszki Tamás és Fodré Viktória 45+ toll-labda vegyes páros kategóriában 3. helyezést; Fodré Viktória és Nebehaj Karola (FBSE) 35+ toll-labda női páros kategóriában 3. helyezést; Tószögi György és dr. Tóth Tihamér (CET) 45+ műanyag-labda férfi páros kategóriában 3. helyezést; Klenk Gyula és Zelenyánszki Miklós 55+ műanyag-labda férfi páros kategóriában 3. helyezést, illetve 65+ műanyag-labda férfi páros kategóriában 1. helyezést; Zelenyánszki Miklós 55+ műanyag-labda férfi egyéni kategóriában 3. helyezést; Zelenyánszki Miklós 65+ műanyag-labda férfi egyéni kategóriában 1. helyezést ért el. (A részvételért és az eredményes helytállásért külön gratulálunk legidősebb szenior versenyzőinek, Klenk Gyulának és Zelenyánszki Miklósnak.)

A szeniorok szombati csatája után vasárnap, szintén a ceglédi csarnokban az U13 és az U17 korosztály „A”-kategóriás viadala következett (Ludovika Kupa II.), amely természetesen szintén nem maradhatott KTSE érdekeltség nélkül. A korosztályát búcsúztató Kozma Orsolya ezúttal nem került dobogó közelébe, de a lehetséges három versenyszám mindegyikében indulva (egyéni, egynemű- és vegyes páros) maximálisan kihasználta a versenytapasztalat-szerzés lehetőségét, amely jövőre már az U19-es és a felnőtt versenyeken fog remélhetően gyümölcsözni.

A szintén korosztályukat búcsúztató U13-as Giricz Levente és Tószögi György a mezőnyben abszolút dominálva, de nem mindig könnyű meccseken meneteltek egészen a döntőkig, amelynek eredményeként párosban aranyéremmel, egyéniben pedig a fináléban egymással óriásit küzdve, végül Tószögi György győzelmével értek a csúcsra.

Az országos versenykiírás szerint ugyan még néhány versenyprogram hátravan az évben, de az őszi eseményekkel azonban már így is teljes a KTSE versenyév, amely az esztendő minden nehézsége ellenére olyan sikerekkel gazdagította a békéscsabai tollaslabda sportot, amely mindenképpen elismerésre méltó.