Akik miatt még 20 év múlva is tollasozni fogunk!

Nemrégiben különleges, meghitten közösségkovácsoló pillanatoknak lehetett tanúja legrégebben látogatott sporthelyszínünk, az Arany János kollégium tornatereme. Aki nem tudná, ez az a hely, ahol számos – több ma is aktív – sportbarátnak köszönhetően négy évtizede elkezdődött Békéscsabán a később szakosztályi szervezeti formát öltő közösségi szabadidős tollaslabdázás.

A csabai pályatollasozás ma is rendszeresen ütőt ragadó két legidősebb alapítóatyját – Klenk Gyulát és Zelenyánszki Miklóst (Gyuszi bácsit és Miki bácsit) – spontán „játékszünet” keretében köszöntötték a játékostársak egy-egy különleges serleggel annak apropóján, hogy a közelmúltban megrendezett cegédi Szenior OB-ról valóságos éremeső kíséretében tértek haza.

A meglepetés köszöntés érezhetően ünnepi, megható pillanatokat varázsolt az öreg tornaterem sok-sok tollascsatát megélt falai közé, amely az érmeken túl kimondatlanul legalább annyira szólt a kupákon olvasható üzenetről is: „Akik miatt még 20 év múlva is tollasozni fogunk!”

(Az ötletet és megvalósítást köszönjük Fodré Viktóriának!)