Tollaslabdázási lehetőség gyermekek számára

Edzői irányítás mellett, három különböző csoportban foglalkozunk 6-16 éves gyerekekkel. Az egyes csoportokat játéktudás, illetve szabadidős/versenyzői ambíciók szerint építjük fel.

Kezdő csoport:

  • Újoncként érkező gyerekeket fogadunk ide (nagy-nagy örömmel), célunk, hogy megismertessük velük a tollaslabdázás alapjait és szabadidős jellegű, sok-sok mozgással, egyszerűbb feladatokból álló játékos edzésprogrammal szerettessük meg velük ezt a nagyszerű sportot.

Középhaladó csoport:

  • Ebbe a csoportba azok kerülhetnek, akik már alapszinten megtanultak tollaslabdázni, azaz ismerik a legelemibb ütéstechnikákat, a pályamozgást, a szabályokat és van tehetségük, szorgalmuk ahhoz, hogy továbblépjenek. Ők már emeltebb szinten tanulhatják a tollaslabdázást mind technikai, mind játékelméleti síkon és hogy akár a versenyzés világába is belekóstoljanak.

Haladó-versenyző csoport:

  • A haladó-versenyző csoportot a legtehetségesebb, az edzésmunkában is kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyermekek tömörítik, akik az Országos Tollaslabda Szövetség igazolt játékosaiként rendszeresen megmérettetik tudásukat az országos ranglista "D" és "A" kategóriás pontszerző versenyein egyéniben, párosban és csapatbajnokságban is.

Utánpótlás szakágunk hármas csoporttagolású rendszere így átfogó módon, az egyéni beállítottságokhoz igazodva tudja elérni a gyermeki korosztályt és jellemzően hosszú távú elköteleződést és rengeteg örömteli – sporttal, mozgással eltöltött – percet, órát ad mind a fiúk, mind pedig a lányok számára.
Az utánpótlás szakág kapcsán mindenképpen említésre ad okot az a rendkívül erőteljes kollektív kohézió, amely nem csupán az egyes csoportok gyermektagjai számára ad értékes szociális élményt, de számos szülőt is közösségünkhöz kapcsol. Mindennek sarokköveit a jelentős óraszámú edzésidőn túl a rendszeresen megrendezésre kerülő családi napok, a nyári táborok és a más sportszervezetekkel ápolt baráti találkozók jelentik.