Szabadidős jellegű tollaslabdázási lehetőség

A szabadidős kifejezés tulajdonképpen szabad, kötetlen ütögetési, tollaslabdázási lehetőséget takar, amelyet tagjaink nekik tetsző rendszerességgel végezhetnek adott időpontokban és adott helyszíneken a többi taggal együtt. A szabadidős tollaslabdázás alkalmaival tagjaink jellemzően páros és egyéni mérkőzéseket játszanak egymással, nem ritkán izgalmas, parázs csatákat vívva, de mindvégig a barátság, a jó kedv és a fair play szellemében.

A játékostársak rendszerint egymás között alakítják ki forgó rendszerben a játékmeneteket, a maximális sportélmény elérése érdekében a résztvevők a pályán – lehetőség szerint – igyekeznek játéktudás szerint összehangolódni.

A szabadidős tollaslabda sportot főként a 20-50 éves felnőtt korosztály űzi a KTSE berkein belül, (férfiak és nők vegyesen), mellettük pedig számos 50 év feletti sportbarátunk is rendszeresen ütőt ragad a pezsgő mérkőzések kedvéért. Egyes napokon és helyszíneken a kimagaslóan tehetséges utánpótlás korú versenyző gyerekeknek is lehetőséget biztosítunk a szabadidős, felnőttek közötti tollaslabdázásra.

Az életkorban és játéktudásban is így tág spektrumot felölelő szabadidős játékosállomány a KTSE fontos közösségkovácsoló kohézióját adja, ahol a diáktól a nyugdíjasig mindenki sportbarátként találkozik a pályán. Ebben a különleges közegben az akár több évtizede tollaslabdázók szívesen adják át tudásukat a kevesebb játéktapasztalattal rendelkezők számára, minek folytán az egyesület szabadidős szegmense egy mindenkor stabil játékosállományt tömörítő, önszervező sportkörként tud funkcionálni.