Egyesületünkről

A Körös Tollaslabda Sportegyesület (KTSE) 2018. novemberében alakult meg Békéscsabán 14 alapító taggal (cégbírósági bejegyzésének dátuma: 2018. december 14.). Fő célkitűzéseit az egyesület a következők szerint határozta meg:

  • A tollaslabda sport hagyományainak széleskörű megteremtése, népszerűsítése, oktatása
  • Rendszeres testedzési lehetőség biztosítása az egyesület tagjai részére
  • Hazai és nemzetközi versenysport követelményeinek megfelelő versenyzők szervezése, nevelése, felkészítése
  • A tömeg- és versenysport keretei között sportesemények, sportnapok szervezése, klubélet kialakítása
  • Az ifjúság körében a tollaslabda sport, mint redendszeres mozgás szükségességének terjesztése, szervezése, tollaslabda sportbarátok toborzása

A Körös Tollaslabda Sportegyesület jelenleg 70 főt tömörít, amelynek nagyobb részét az utánpótlás-nevelés köré szerveződő kezdő és haladó (versenyző) gyerekek csoportjai jelentenek.

Az egyesület négy szakág mentén fejti ki tevékenységét

  • Utánpótlás szakág
  • Versenyzői szakág
  • Szabadidős szakág
  • Kezdők oktatása

Egyesületünk számára kiemelkedően fontos a közösség köré szerveződés alapelve. Ennek érdekében számos olyan eseményt igyekszünk szervezni, amelybe igyekszünk bevonni családtagjainkat is. Örömmel alakítunk ki más egyesületekkel, klubokkal akár "testvér kapcsolati" viszonyt a szakmai fejlődés és egy-egy jó tollasbuli érdekében.

KTSE MÚLT

A Körös Tollaslabda Sportegyesület elődszervezetének tekinthető szakosztály 1982-ben alakult Békéscsabán, a már akkoriban is aktív, tollaslabda sportbarátoknak köszönhetően. A csoport a nagy múlttal rendelkező békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesülethez (JALTE) 2012. májusában 30 fővel csatlakozott, hogy szervezettebb keretek között fogja össze Békéscsaba tollaslabda életét és a sportág országos képviseletét is elláthassa.

regi csoportkep_2018_08_03_01.jpg

A taglétszám a csatlakozás után folyamatos növekedést mutatott, amelyet a 2017 őszétől elindított utánpótlás nevelés még erőteljesebben generált.

A kitűzött célok sikeres teljesülései és eredményei következtében a JALTE szakosztály az országos tollaslabda-sportélet egyik stabil szegmensévé kezdett válni (24 órás tollaslabda sportesemény, megyei Diákolimpia döntő, OB III., szenior).

szenior csoportkep_2018_08_03_01.jpg

A szervezet a JALTE keretein belül egy idő után már kinőtte azt a szerepkört, amelyet szakosztályként az elmúlt években sikerrel felvállalhatott. A további célkitűzések indokolttá tették, a továbbiakban egyesületi keretek között folytatódjon a sportélet, ami elsősorban az utánpótlás nevelésre, a szabadidős jelleg bővítésére, illetve a versenyambíciók jobb kiaknázására kívánt fókuszálni.

A KTSE megalakulása utáni "próbaév" mind szervezetfejlődésben, mind pedig az utánpótlás nevelés érdemeit fémjelző közösségi szerveződésben és versenyeredményekben megmutatta az önálló út létjogosultságát, így a JALTE keretein belül még párhuzamosan működtetett szakosztály a két szervezet közös megegyezésével 2019. decemberében hivatalosan megszüntetésre került.

2020. januárjától az Körös Tollaslabda Sportegyesület immár stabil alapokon, a térségi tollaslabda sportot teljesen önállóan képviselve és szervezve kezdhette meg működését.