Versenyszerű tollaslabdázási lehetőség

Egy sportegyesület számára a mozgástudatos életmód, és a közösségépítés pozitív üzenetein túl elengedhetetlenül fontos az eredménycélú sportszellemiség gondozása. Mint a legtöbb sportegyesület, ezért a KTSE is nagy hangsúlyt fektet a versenyzői ambíciók előemelésére és kiaknázására. Versenyző szakágunk ennek teljesülése érdekében magas szakmai minőségű munkát folytat, melynek alapját a tehetséges, fegyelmezett sportmunkában rendszeresen és hosszútávon résztvevő gyermek tollaslabdázóink adják.

A mintegy 15-20 fő igazolt – vagy igazolás előtt álló – utánpótláskorú versenyzői játékosállományunk (10-16 éves korosztály) a hazai sportkörülmények között elérhető minőségi képzés szerint tanulja a tollaslabdázást, strukturált edzésmunka által. Ezen felül megteremtjük számukra annak lehetőségét, hogy egyéni törekvésektől függően emelt óraszámban tollaslabdázzanak, illetve olyan „külsős” évközi sportképzéseken, továbbá speciális versenyzői sporttáborokban vegyenek részt, ahol a fokozottabb ütemű fejlődés érdekében csiszolhatják játéktudásukat.

Az utánpótlás versenyzői szakágban végzett munkák másik fontos – szakmai képzés mellett megjelenő – szegmensét a versenyeztetés adja, amely az őszi–téli–tavaszi időszakban rendkívül intenzív, akár heti gyakoriságú részvételi lehetőséget biztosít a gyermekeknek a különféle országos és regionális jelentőségű versenyeken. Ezek közül mindenképpen ki kell emelnünk az Országos Tollaslabda Szövetség által megrendezésre kerülő korosztályos „D” és „A” kategóriás ranglista pontszerző versenyeket, a minden évben gyermekek számára megrendezésre kerülő Tollaslabda Diákolimpia országos rendszerű versenysorozatot, a III. osztályú csapatbajnokságban való szereplést, illetve a kifejezetten kezdő versenyzők számára rendezett nívós tehetséggondozó versenyeken való részvételt. Az itt elért, gyakran érmes helyezéseket adó sportsikerek fontos visszajelzésként fémjelzik szakmai munkánk minőségét, amely alapvetően minden versenyzést támogató sportklub számára elengedhetetlen érdem.

Versenyzői szakágunk azonban nem csupán az utánpótlás korosztály számára adja meg a megmérettetés lehetőségét. Számos szenior korú tagunk rendelkezik érvényes versenyigazolással és aktív játékosként rendszeresen és eredményesen vesz részt országos megmérettetéseken, illetve csapatba szerveződve elindul a  III. osztályú csapatbajnokságban is.

Bár a KTSE legszebb sporteredményeinek zömét a gyermekekre alapozott utánpótlás-nevelői munkánk adja, a felnőtt korosztály motivációja egész közösségünk, de főként a fiatalság számára fontos példaerő. A versenyzői attitűd azontúl, hogy követendő módon támogatja az ifjúság sportmunkához szükséges fegyelmezett, kitartó hozzáállását, a sikerek és kudarcok folytonos jelenléte révén erős, határozott emberi jellemet nevel a fair play szellemében.