Vendégünk volt Krausz Gergely olimpikon tollaslabdázó

Nagy megtiszteltetésben volt részünk hétfői napon, hiszen egy közös edzés keretében a Körös Tollaslabda Sportegyesület vendége lehetett a 23-szoros magyar bajnok Krausz Gergely olimpikon tollaslabdázó. A közelmúltban visszavonult, sokak számára példakép sportoló saját motivációjából adódóan, egyfajta utazó sportnagykövetként látogat el az év elején az ország számos tollaslabda klubjába a személyes kapcsolatteremtés, illetve az ott zajló utánpótlás munka motiválása, megismerése érdekében.

Gergőt nagy izgalommal fogadta a KTSE apraja-nagyja a József Attila Általános Iskola tornatermében, ahol egy közös bemelegítést követően azonnal a játék került fókuszba. Véget érni nem akaró egyéni és páros villámcsaták során ostromolták a gyerekek és a felnőttek az olimpikont és természetesen mindenki egy-egy trófeát érő pontot szeretett volna elcsípni tőle.

A sokszoros bajnok derekasan állta a rohamot és másfél óra intenzív játék után alaposan megizzadva, saját bevallása szerint is elfáradva tette le az ütőt. A közös találkozó azonban ezzel még nem ért véget. Az utolsó fél órát a világot bejárt sportoló élménybeszámolói, illetve a feltett kérdések sora töltötték ki, ahol a kezdeti, móri sportélményektől és egy agilis testnevelő tanártól, egészen Tokióig elkalandozott a gondolat.

A közös fotók és mez aláírások begyűjtése után Gergőt végül egy minimális protokollal – csabai kolbásszal és egyéb helyi termék finomságokkal – engedtük útnak, bízva abban, hogy lehetőség szerint, akár időről-időre visszatér hozzánk.

Elnökünk (Mitykó Laci) a látogatás kapcsán kifejtette, rendkívül jó ötletnek tartja a neves sportoló országjárást, amely számos sportközösség számára adhat plusz motivációs erőket, amelyre a pandémiával súlyosan vegzált sportágnak most nagyon nagy szüksége van. Az utánpótlás korosztály lelkesítésén túl pedig az MTLSZ alelnöki posztot is betöltő olimpikon közvetlen bepillantást nyerhet a hazai klubok sportéletbe, szervezeti működésébe.

A Körös Tollaslabda Sportegyesület ezúton is köszöni Krausz Gergelynek, hogy lehetőséget biztosított klubunk játékosainak egy nem várt, de annál örömtelibb, meglepetés találkozásra, a közös játékélményre. Személyében egy közvetlen, valóban példakép sportolót ismerhettünk meg!